UDOBNIJE I ZDRAVIJE SJEDENJE

Pravilno i loše sjedenje
Zdravije i udobnije sjedenje

ZAŠTO JE SJEDENJE NA BAMBACHU UDOBNIJE I ZDRAVIJE?

U osnovi, Bambach podržava vašu zdjelicu u istom položaju u kojem stojite. To osigurava da vam je kralježnica u prirodnom ‘S’ obliku kada sjedite, tako da sjedite lako i bez napora uspravno. Rezultat je dramatično smanjenje vjerojatnosti da patite od bolova u leđima, mišića ili bilo kojih problema povezanih s držanjem tijela.

Čim započnete koristiti Bambach, osjetit ćete pozitivnu razliku. A nakon nekog vremena zapitat ćete se zašto ste se ikad osjećali ugodno na svom starom sjedalu. Korisnici naših ergonomskih rješenja za sjedenje izvijestili su o širokom rasponu blagodati, od jednostavnog ublažavanja bolova u leđima do iskustva koje mijenja život. 

Sjedenje na Bambachu - PREDNOSTI

Sjedenje na Bambachu ublažava i sprječava bolove u leđima

Vaša leđa nisu pod stresom pa se bolovi u leđima smanjuju ili se uopće ne javljaju.

Unutarnji organi nisu pod pritiskom kada sjedite u Bambachu

Nema kompresije pluća i trbuha. Vaša pluća i trbušni organi imat će novi osjećaj i dovoljno prostora za funkcioniranje. Poboljšano disanje i oslobađanje od probavne smetnje uobičajena su poboljšanja koja opisuju kupci.

Bambach prirodno promiče dobro držanje tijela

Dobro držanje smanjuje probleme s vratom. Možda ste primijetili da ljudi s bolovima u leđima i / ili vratu često ustaju kako bi im bilo lakše. Na Bambach sedlu naše je tijelo u istom položaju kao i kad stoji, tako da se prije svega izbjegava stres (bol) i ublažava ako već postoji.

Bambach vam pomaže u učinkovitijem radu

Kada sjedite na Bambachu, zdjelica je uspravna u neutralnom položaju, tako da su kralježnica, vrat, glava i rameni pojas također u optimalnom položaju za maksimalan učinak. To je važno za izvođenje finog ručnog rada koji zahtijeva točnost i / ili snagu. Naši kupci kažu da na kraju radnog dana imaju manje stresa i umora te tako imaju više energije za slobodno vrijeme i kućne aktivnosti.

Bambach stimulira dobru cirkulaciju krvi

Zabilježeno je poboljšanje stanja varikoznih vena. Vrlo je teško prekrižiti noge na Bambach sedlu, tako da je osigurana cirkulacija krvi i limfe u nogama. Također stopala i noge aktivno podupiru vlastitu težinu kroz stopala pomažući povratak tekućine u gornji dio tijela malim, ali stalnim pokretima.

Bambach smanjuje mogućnost nastanka problema s kukovima u starosti

Iako starimo, zglobovi kukova bit će u boljoj formi, smanjujući šanse za probleme s kukovima. To je zato što se vrh bedrene kosti (velika kost iznad našeg koljena) okreće u zglob kuka tako da se stvara prisniji kontakt s kukom nego u normalnom životu.

Prof. Dr. Re. Med G Schumpe

liječnik, ortopedska bolnica, BONN Njemačka

Sedlasto sjedalo ima dodatnu prednost prisiljavanjem nogu osobe u aduktirani (otvorena koljena) položaj, što pozitivno utječe tako što smanjuje stres na kukove. Ortopedski pregledi pokazuju da se većina bolesti kuka javlja u vezi s oštećenom addukcijom. Gotovo sve konvencionalne stolice podržavaju aduktirani (zatvorena koljena) položaj nogu koji je povezan s grčenjem i opuštanjem mišića abduktora (odmicača). Ovdje je ovaj lančani efekat obrnut i stoga ima preventivnu vrijednost.

Comments are closed.